Voorbeschouwing: s.v. Roac 1-Altior 1

Zondag 25 april speelt Roac (voorlopig?) zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het neemt het dan op tegen Altior. De heren uit Langeraar bivakkeren op een teleurstellende 11e plaats. Echter, de laatste twee weken wist Altior zeven punten binnen te slepen door van Alkmania en Mmo te winnen en tegen Stompwijk’92 gelijk te spelen.

Altior wreef eind vorig seizoen in zijn handjes toen zij vernamen dat de 5e klasse opgeheven zou worden. Zij eindigde namelijk op de 11e plek in de 4e klasse wat dus degradatie betekende. Dat betekende dat de ploeg van huidig trainer Fred Filippo na één jaar 4e klasse weer zou nederdalen naar de competitie waar ze een jaar eerder nog kampioen werden. Blijkbaar kon Altior het vertrek van spits Thom Lommers niet opvangen.

Dat Altior dit seizoen geen rol van betekenis speelt is dus eigenlijk geen verassing gezien het resultaat van vorig seizoen. Alhoewel, traditiegetrouw doet Altior altijd mee voor de prijzen. Dat lijkt Altior zich dit seizoen pas heel laat te beseffen, want Altior is aan een ware opmars bezig. Vooral de doordeweekse overwinning (3-1) van vorige week op nummer 3 Mmo oogde veel bewondering. Vooral omdat de Langeraarse ploeg bijna een helft met een man minder speelde. Door deze opmars maakt Altior zowaar nog kans op een prijs. In de 3e periode staan zij slechts 3 punten achter op Stompwijk’92, motivatie genoeg om te winnen aanstaande zondag.

Thijs van Seggelen (hier tegen NSV'46) was afgelopen zondag aardig op dreef door zijn 11e en 12e treffers van het seizoen te produceren

Thijs van Seggelen (hier tegen NSV'46) was afgelopen zondag aardig op dreef door zijn 11e en 12e treffer van het seizoen te produceren

De paarsen zijn echter ook nog lang niet uitgespeeld. Na een mindere periode won het afgelopen zondag overtuigend van Soccer Boys. Roac zal moeten eindigen bij minimaal de eerste vier, daarom zal Altior ook verslagen moeten worden. Dat zal wederom moeten gebeuren zonder Dick Heemskerk, die zijn derde schorsing van het seizoen uitzit. Ook Pascal de Jong zal nog toe moeten kijken. Waarschijnlijk zal het basisteam weinig veranderen ten opzichte van afgelopen zondag.

Eerder dit seizoen eindige de wedstrijd in Langeraar in 0-0. Maar bloedeloos was hij zeker niet. Met vooral Roac in de aanval en veel kansen creërend mocht Altior zich gelukkig prijzen met een puntje. Maar de keeper van Altior keepte een wereldwedstrijd en de bal mocht er niet in. De laatste keer dat deze wedstrijd in de Rip werd gespeeld was in 2007. Altior won die wedstrijd toentertijd met 0-2.

Roac zal aanstaande zondag de handen vol hebben aan het fysieke Altior, maar wanneer het in staat is om te blijven voetballen en te strijden voor elke meter moet het Altior kunnen verslaan.

25-04-2010, 14.00 uur op het Hertogspark: s.v. Roac 1 – Altior 1

Uitslagen donderdag 22-04-2010:
Dosr-NSV’46 6-1
Alkmania-Bernardus 4-2

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!