Voorbeschouwing S.v. ROAC 1 – Blauw-Zwart 1

Voorbeschouwing S.v. ROAC 1 – Blauw-Zwart 1

Op zondag 12 september zullen de mannen van trainer Loek Hendriks voor het eerst in competitieverband aantreden op hun eigen Hertogspark in het seizoen 2010/2011. Blauw-Zwart uit Wassenaar is de club die vanaf 14.00 uur de degens zal kruisen met de paarsen.

ROAC kende een uitermate goede start in haar debuutjaar in de derde klasse. Titelkandidaat Alphen werd in eigen huis met 1-0 verslagen na een schitterende aanval afgemaakt door goaltjesdief Loek de Blauw.  ROAC stond het gehele duel onder druk en kon slechts gevaarlijk worden op de counter en dus werd er gevraagd om vechtlust. Door die vechtlust kan 5 september de historie in als de datum waarop ROAC haar alle eerste wedstrijd in de derde klasse speelde en deze tevens wist om te zetten in drie punten.

Blauw-Zwart wist vorig seizoen in de derde klasse C , met o.a. Voorschoten’97, BMT en Scheveningen als tegenstanders een zevende plek te behalen. Tijdens dat seizoen werd het voor de Wassenaarse vereniging duidelijk dat toenmalig trainer Dick Jol een stapje terug zo doen en er dus gezocht moest gaan worden naar een nieuwe trainer.

Mede door het vertrek van Dick Jol vertrokken er ook meerdere spelers van de selectie.  Blauw-Zwart wist met trainer Driss Rahouani een opvolger in huis te halen voor Jol maar zag in de voorbereiding Rahouani een stapje terug doen vanwege medische klachten. Met Roel den Hartog als opvolger van Rahouani en een bijna volledig nieuw eerste elftal moest er vorige week worden aangetreden tegen Scheveningen. In een enerverende wedstrijd wist Blauw-Zwart van een 2-0 achterstand terug te komen tot 2-1 maar wist het net niet de verdiende gelijkmaker te maken.

Trainer Loek Hendriks heeft komende zondag waarschijnlijk de beschikking over een voltallige selectie. Enig vraagteken is voorstopper Arjen van Leeuwen die last heeft van een hamstringblessure. Jacco den Hollander en Pascal de Jong die afgelopen zondag geblesseerd uitvielen zijn beide hersteld van hun kwetsuren en kunnen zodoende aantreden tegen de Wassenaarse formatie.

ROAC hoopt de goede lijn van de eerste wedstrijd door te trekken en zodoende de eerste thuiswedstrijd om te zetten in drie punten. Zoals ook in Alphen verwachten we komende zondag weer een hoop ‘paarse’ supporters op ’t Hertogspark!

12-09-2010, 14.00 uur op sportpark  ’t Hertogspark: S.v. ROAC 1 – Blauw-Zwart 1

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!