Voorbeschouwing s.v. ROAC 1 – Kickers’69 1

Aanstaande zondag 10 oktober speelt ROAC 1 zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Kickers’69 uit Leimuiden komt dan op bezoek op het Hertogspark. En wedstrijden tussen ROAC en Kickers zijn altijd beladen duels waarbij het derby-gevoel de overhand neemt.

En Kickers’69 was ook de tegenstander van ROAC in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. In een zinderende wedstrijd was het toen Kickers die na penalty’s een langer verblijf in de derde klasse veilig stelden. Een wedstrijd die door zowel spelers van ROAC als Kickers, en de vele supporters, ervaren werd als een voetbalwedstrijd die eigenlijk alles had en misschien wel twee winnaars verdienden. Dat ook spelers van Kickers dit zo ervaren hadden bleek ook wel toen ROAC een herkansing kreeg om te promoveren en veel selectie spelers van Kickers de spelers van ROAC een hart onder de riem kwamen steken. Het verhaal is verder bekend; ROAC greep zijn kans en zodoende staat de wedstrijd tussen ROAC en Kickers’69 dit jaar zelfs twee keer op het programma.

Perry van der Geest ontneemt Wesley Waasdorp de bal tijdens de veelbesproken finale van de nacompetie tussen ROAC en Kickers'69

Perry van der Geest ontneemt Wesley Waasdorp de bal tijdens de veelbesproken finale van de nacompetie tussen ROAC en Kickers'69

Vorig jaar troffen de twee ploegen elkaar dus in de nacompetitie, maar we gaan terug naar het jaar 2006/2007 voor de laatste ontmoeting op het Hertogspark in competitieverband. Het duel eindigde toen in een 0-1 stand voor de gasten. Maar dat is alweer vier jaar geleden en zegt dus vrij weinig. Wat meer zegt is de huidige stand van zaken in de competitie. ROAC heeft na vier wedstrijden zes punten gepakt, daar Kickers’69 na vijf wedstrijden nog geen punten wist te pakken. Gezegd moet worden dat zowel ROAC als Kickers een pittig programma achter de rug hebben. Ook mist Kickers dit seizoen aan scorend vermogen. De ploeg wist nog maar één keer te scoren en dat lijkt te maken te hebben met het vertrek van Mollers naar Alphen. De bonkige spits was altijd een aanspeelpunt en pikte regelmatig zijn doelpuntjes mee. Kickers lijkt zijn vertrek nog niet te hebben opgevangen, ondanks dat er in Leimuiden toch een paar zeer aardige voetballers rondlopen.

Bij ROAC loopt het dus iets beter. Bij Lisse werd knap een overwinning weggesleept waardoor de onderste regionen van de derde klasse verlaten konden worden. Maar de mooie overwinning bij Lisse heeft alleen zin gehad als tegen Kickers’69 ook gewonnen wordt. ROAC zal het nog steeds moeten doen zonder Arjen van Leeuwen, die wel weer bijna fit is. Dick Heemskerk is een twijfelgeval in verband met een verrekte enkelband. Loek de Blauw, die tegen Lisse nog afwezig was wegens ziekte, zal er hoogstwaarschijnlijk ook weer bij zijn en Thijs van Seggelen is ook niet 100% fit, maar ook hij zal waarschijnlijk gewoon aan de wedstrijd starten. Thijs zal extra gemotiveerd zijn om te spelen, aangezien zijn schoonvader bestuurslid is bij Kickers’69.

De wedstrijd ROAC – Kickers’69 is een mooi affiche en heeft alle ingrediënten om weer een mooie wedstrijd te worden. Hopelijk weet ROAC sportieve wraak te nemen voor de verloren finale van vorig jaar, schroom dus niet een kijkje te nemen bij deze streekderby!

10-10-2010, 14.00 uur op sportpark  het Hertogspark: s.v. ROAC 1 – Kickers’69 1

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!