Voorbeschouwing: s.v. Roac 1-Soccer Boys 1

Zondag 18 april speelt Roac thuis tegen Soccer Boys uit Bleiswijk. Soccer Boys staat op een 10e plek. Afgelopen donderdag wonnen de Bleiswijkers nog knap bij NSV’46 uit (2-3).

Voor Roac is Soccer Boys geen onbekende; vorig jaar speelden de ploegen ook al tegen elkaar, toen nog in de 5e klasse. In dat jaar eindigde Soccer Boys op een 7e stek, met 30 punten. Relatief gezien kent Soccer Boys een klasse hoger een goed seizoen, want dit jaar verzamelde het al 24 punten, meer als bijvoorbeeld Alkmania. In de 5e klasse wist Roac tweemaal te winnen, met 1-3 en 4-1, maar gemakkelijk ging dat niet.

Ook dit seizoen won Roac de eerste confrontatie, met 0-3. Ook deze uitslag doet vermoeden dat Roac het gemakkelijk had met Soccer Boys. Onterecht, het is dat Thijs van Seggelen met twee mooie doelpunten vlak voor rust de paarsen op voorsprong bracht, waardoor Roac achteruit kon gaan leunen. In de tweede helft wist Dick Heemskerk de wedstrijd op slot te gooien door de 0-3 binnen te schuiven na een te korte terugspeelbal. Diezelfde Dick Heemskerk zal er a.s. zondag niet bij zijn vanwege een schorsing. Ook op Pascal de Jong kan nog geen beroep worden gedaan vanwege zijn blessure, het duurt nog wel wat weekjes voordat hij weer fit zal zijn. Erik van Zeil is twijfelgeval, hij speelde dinsdagavond weer een halfje mee tegen Alkmania <21. A-junior Mitchel Boere zal hoogstwaarschijnlijk in de basis starten aanstaande zondag.

Sportiviteit staat hoog in het vaandel bij Jacco den Hollander. Hij is weer helemaal fit na een week ziekte.

Sportiviteit staat hoog in het vaandel bij Jacco den Hollander. Hij is weer helemaal fit na een week ziekte.

Roac verloor de afgelopen drie wedstrijden acht punten en staat ineens qua verliespunten op een 6e plaats. Een vijfde plek zou voldoende moeten zijn voor de nacompetitie, maar dan zullen de laatste zes wedstrijden wel gewonnen moeten worden. Voor Soccer Boys staat er niks meer op het spel. Degradatie is niet mogelijk en ook een periodetitel zit er niet meer in voor de Boys. Dat Soccer Boys al uitgespeeld is heeft het aan zichzelf te danken. Knappe resultaten (0-0 tegen Stompwijk’92, 0-1 winst bij Nicolaas Boys, 3-2 winst op Alkmania) worden net zo gemakkelijk afgewisseld met afstraffingen (0-8 tegen Bernardus, 8-0 tegen Alkmania). Soccer Boys staat namelijk bekend om het goede voetbal wat zij spelen, maar mentaal zijn ze kwetsbaar. Het is dus zaak dat Roac snel weet te scoren, want al laat je Soccer Boys in de wedstrijd komen, dan is het gewoon een heel pittige tegenstander.

18-04-2010, 14.00 uur op het Hertogspark: s.v. Roac 1 – Soccer Boys 1

Uitslagen donderdag 15 april:
NSV’46-Soccer Boys 2-3
Bernardus-Dosr 0-3
Altior-MMO 3-1
DSO-Floreant 4-2

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!