Voorbeschouwing s.v. ROAC 1 – Voorschoten’97 1

Aanstaande zondag 26 september staat dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd in de derde klasse op het programma voor ROAC. Nadat er anderhalve week geleden tegen Blauw Zwart geen scheidsrechter was om het duel te leiden, zal dat aanstaande zondag hopelijk niet nog eens het geval zijn. ROAC speelt op het eigen Hertogspark tegen Voorschoten’97, op voorhand getipt door velen als één van de titelkandidaten.

Voorschoten’97 is voor ROAC een redelijk onbekende ploeg. ROAC speelde in competitie verband namelijk nog nooit tegen Voorschoten’97. Wel speelde ROAC’79 in het seizoen 1992/1993 in competitieverband tegen zowel SVLV als Randstad Sport, de twee clubs die in 1997 zouden fuseren tot het huidige Voorschoten’97. Wat wel bekend is van de aanstaande opponent is dat de club ambitie uitstraalt. Dat bleek wel toen een dik jaar geleden Dario Tunjic van Alkmania naar Voorschoten vertrok, om samen met zijn maatje Mike Nikic een gevreesd spitsenkoppel te vormen. Het spistenkoppel dat er mede verantwoordelijk voor is dat Voorschoten al 10 maal het net wist te vinden. Maar ook de verdediging van Voorschoten steekt goed in elkaar, zij kregen nog geen doelpunt tegen. Dit jaar zal Voorschoten’97 dan ook dolgraag willen promoveren naar de 2e klasse. Misschien is de ploeg dat ook wel aan zijn stand verplicht, de afgelopen vier jaar wist het telkens een periodetitel te pakken in de 3e klasse, maar nooit wisten ze te promoveren.

Loek de Blauw scoorde dit seizoen al twee keer

Loek de Blauw scoorde dit seizoen al twee keer, ook tegen Voorschoten'97 zal hij zijn doelpuntje willen meepikken

ROAC zal zondag in zijn eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek laten zien dat de ploeg 3e klasse waardig is. Ook zal het de bittere nasmaak van de wedstrijd tegen Nieuwkoop (3-1 verlies) willen wegspoelen. Een zege zal aanhaken betekenen in het nog prille seizoen, maar dat zal dan wel moeten gebeuren zonder de geblesseerde Arjen van Leeuwen (gekneusde enkelband) en Perry van der Geest (vakantie). Hoewel Voorschoten’97 de favoriet zal zijn, heeft ROAC al bewezen te kunnen stunten door Alphen met 0-1 te verslaan. Ook het feit dat de paarsen thuis mogen aantreden geeft de burger moed. De wedstrijd van aankomende zondag zal zonder meer een boeiend duel worden, alle reden om een kijkje te komen nemen!

26-09-2010, 14.00 uur op sportpark  ’t Hertogspark: S.v. ROAC 1 – Voorschoten’97 1

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!