Voorbeschouwing: S.v. ROAC – RVC’33

De entertainers van ROAC 1 mogen na de enerverende wedstrijd van afgelopen zondag tegen Meerburg opnieuw de wei in. Na de 5-3 overwinning op Meerburg is alleen RVC’33 uit Reeuwijk-Dorp de enige nog overgebleven sta in de weg.  Donderdagavond zullen de mannen van trainer Loek Hendriks deze tegenstander dan zien te verslaan op het kunstgrasveld van SJZ in Zoeterwoude.

RVC’33 wist zondag nipt met 1-0 te winnen van Graaf Willem II VAC en wist zich dus net als ROAC te plaatsen voor de ultieme nacompetitiefinale.  Waar ROAC in de eerste nacompetitie finale niet wist te winnen verloor RVC’33 van Stolwijk met 2-1 en dacht dus net als ROAC uitgeschakeld te zijn. Echter doordat DWO en Duindorp haar eerste teams terug trokken kreeg RVC’33 de kans zich – net als ROAC – te revancheren tegen Graaf Willem II VAC.  Deze kans grepen ze net als ROAC met beiden handen.

RVC’33 acteerde het reguliere seizoen in de vierde klasse C, welk voornamelijk bestond uit teams uit de Goudse regio. Ondermeer Waddinxveen, GSV en Gouda waar ROAC vorig jaar in de vijfde klasse nog tegen acteerde.  RVC’33 miste rechtstreekse promotie wat wel was weggelegd voor Bodegraven en Moordrecht.  Net als Moordrecht had RVC’33 aan het einde van de rit 59 punten uit 26 wedstrijden maar moest het op doelsaldo afleggen, +57 om +28. Echter doelsaldo was niet beslissend. Er diende  een beslissingswedstrijd tussen Moordrecht en RVC’33 gespeeld te worden. Deze werd met 3-1 verloren waardoor RVC’33 verplicht was nacompetitie te gaan spelen.

De schrik van de meeste aanvallers in de 4de klase; de onvermoeibare Perry van der Geest

Zondag wist de paarsen dus na 120 minuten voetbal de laatste strohalm te pakken door Meerburg te verslaan.  Donderdagavond zal de laatste horde genomen moeten worden. Trainer Loek Hendriks zal dit zonder de geschorste Jacco den Hollander moeten doen die nog moet boete voor zijn rode kaart tegen Kickers’69. De rest van de selectie is fit en klaar om de strijd met de Reeuwijkers aan te gaan.

Mede door medewerking van RVC’33, die heeft ingestemd met het verzetten van deze wedstrijd wordt deze gespeeld op donderdagavond in plaats van woensdagavond. Dit in verband met tv opnames van het tv programma ‘Bloot Gewoon’ van de KRO waarvoor acht eerste elftal spelers van ROAC uit de kleren gaan voor de ‘Stichting Zinloos Geweld’.   Hiervoor nogmaals “dank”!

Voor beide teams is het de laatste kans om in het seizoen 2009/2010 te promoveren na de derde klasse. Het is ondertussen juni en het WK is begonnen maar donderdagavond wordt er weer een hoop ‘paars’ publiek verwacht in Zoeterwoude.

17-06-2010, 19.30 uur op Sportpark Haasbroek te Zoeterwoude: S.v. ROAC – RVC’33

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor de bus? Doe dit dan voor morgenmiddag (red. woensdag) 16.00 uur via

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!