Voorbeschouwing SV ROAC – Meerburg

Na het debacle van afgelopen zondag waar na een zinderende wedstrijd inclusief zenuwslopende penaltyserie werd verloren van Kickers’69 krijgen de mannen van trainer Loek Hendriks toch nog de kans om promotie naar de derde klasse te bewerkstellen.  Zondag moet er dan eerst gewonnen van Meerburg op het terrein van MMO te Hoogmade.

Meerburg zit in het zelfde schuitje als onze paarsen door op een haartje na promotie te missen door met 1-0 te verliezen van Wippolder op terrein van RCL. Meerburg was dit seizoen actief in de vierde klasse A waarin ASC en Concordia rechtstreeks wisten te promoveren. Meerburg eindigde – ondanks de 4 punten in mindering  die Meerburg ontving na de thuiswedstrijd tegen Rijnland – als derde.

Meerburg staat dit jaar onder leiding van trainer Ben Kottenhagen. Onder zijn leiding kon Meerburg lang meespelen voor de bovenste twee plekken maar moest uiteindelijk toezien hoe Concordia kampioen werd op het terrein van Meerburg en ASC de tweede plek wist te veroveren.  Meerburg wist in de eerste ronde van de nacompetitie MMO te verslaan na een enerverende penaltyreeks maar moest afgelopen zondag dus het hoofd buigen voor Wippolder.

Paars overheerste in Delft en afgelopen week in Hoogmade. Ook zondag?

Zondag 6 juni 17.00 uur, tranen vloeiden, teleurstelling overheerste maar nu deze extra kans zich voordoet willen de paarsen deze dan ook met twee handen grijpen. Voor de wedstrijd tegen Meerburg zal trainer Loek Hendriks het wel moeten doen zonder de geschorsten Freek Heemskerk, Arjen van Leeuwen en Jacco den Hollander.  Behoudens de schorsingen is iedereen fit om te spelen.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2006/2007. In het seizoen waarin ROAC degradeerde en Meerburg achter SJZ als tweede wist te eindigen.  Beide wedstrijden werd verloren, thuis met 2-1 en uit met 2-0. In de thuiswedstrijd wist ROAC door een doelpunt van Thijs van Seggelen nog wel de voorsprong te nemen.  Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in Zoeterwoude in de poulefase van de beker. Deze wedstrijd eindigde in 0-0.

Paars was de kleur die overheerste afgelopen zondag in Hoogmade. De selectie hoopt dat dit zondag ook weer het geval is want de mannen kunnen – nogmaals – alle support gebruiken. Laten we hopen dat de mannen de wedstrijd van afgelopen zondag kunnen vergeten en doen waar ze goed in zijn….voetballen!

13-06-2010, 14.00 uur aan de Vlietkade te Hoogmade: S.v. ROAC – Meerburg

Behalve de jaarlijks terugkerende Rabo fietstocht zal er zondag ook weer in optocht richting Hoogmade worden gefietst. We hopen dat net zoals afgelopen zondag zo’n 200 paars geklede supporters fietsend te weg richting Hoogma weten te vinden!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!