Voorbeschouwingen S.v. ROAC 1 tijdens Jeugdolympiade

Waar donderdag de gymleden van S.v. ROAC hun hardloopschoenen onderbinden voor de jaarlijkse Hanepoelloop , de jeugdleden van de handbal – en voetbaltak spelletjes aan het spelen zijn dienen de mannen van Loek Hendriks komende week –gewoon- 2 wedstrijden te spelen. Op Hemelvaartsdag wordt er gespeeld in Boskoop tegen Floreant en op zondags tegen Bernardus in Hazerswoude Rijndijk.

Afgelopen weekend plaatste Roac zich voor de nacompetitie en de vraag is dus ook hoe de paarsen deze wedstrijden in zullen gaan. Krijgen bijvoorbeeld de spelers die op scherp staan en/of de lichtgeblesseerde rust? Aan de andere kant kan Roac buurman MMO een handje helpen door te winnen van Bernardus. Indien Roac weet te winnen dan is de kans groot dat MMO ook nacompetitie mag spelen.

Voorbeschouwing:  Floreant 1 – S.v. ROAC 1

Op Hemelvaartsdag zal Roac richting Boskoop moeten om de wedstrijd tegen Floreant te spelen. Floreant is geen onbekende tegenstander voor Roac, vorig jaar lieten de mannen van Loek Hendriks het kampioenschap in de vijfde klasse liggen door in Boskoop te verliezen met 3-2.

Floreant draait dit seizoen zeer matig.  De mannen van trainer Michael Blonk bevinden zich na de 4-1 overwinning op DSO op een derdiende stek met slechts 10 punten uit 24 wedstrijden. Echter Floreant wist wel verrassend in eigen huis te winnen van MMO en mag dus niet onderschat worden.

Eerder dit seizoen werd er in eigen huis met 4-2 gewonnen van Floreant.  Na een 4-0 voorsprong door doelpunten van Loek de Blauw (2x), Thijs van Seggelen en Joost v/d Bosch wist Floreant in de slotfase nog 2 keer te scoren door onoplettendheid op het middenveld van de paarsen.

Vorig jaar verloor Roac daar dus kostbare punten en donderdag zal het er alles aan doen om sportieve revanche te nemen en nu wel de punten mee te nemen naar ’t Hertogspark. Roac zal het naar alle waarschijnlijkheid moeten doen zonder aanvoerder Freek Heemskerk die afgelopen zondag in Nieuwveen tegen een gele kaart en dus schorsing aanliep.

13-05-2010, 17.00 uur aan de Hoogeveenseweg te Boskoop: Floreant 1 – S.v. Roac 1

Overig programma 13-05-2010
Stompwijk’92 – MMO
Nicolaas Boys – Bernardus
DOSR – DSO
Zoetermeer – Nieuwkoop
NSV ’46 – Alkmania
Altior – Soccer Boys

Arjen van Leeuwen, hier in actie tegen Nicolaas Boys, zal donderdag en zondag ook weer proberen de spitsen van het scoren af te houden!

Voorbeschouwing: Bernardus 1 – S.v. ROAC 1

Op zondags staat op papier de thuiswedstrijd tegen Bernardus op het programma. Dit is echter omgegooid in verband met de Jeugdolympiade op ’t Hertogspark. Deze wedstrijd zal dus worden gespeeld in Hazerswoude Rijndijk.

Bernardus staat na het gelijke spel van afgelopen zondag tegen Alkmania op een zesde plek. Hiermee hebben de mannen van trainer Patrick Kamperveen nog alle kans op het spelen van nacompetitie. Bernardus begon dit seizoen matig maar presteerde in de periode na de winterstop zeer sterk. De laatste weken is het weer erg wisselvallig.

De thuiswedstrijd tegen Bernardus op paaszaterdag liep voor Roac af in een anticlimax. De gehele wedstrijd was Roac de betere maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten. De ene kans na de andere kans werd gemist of gepakt door de zeer sterk keepende Koen van Velzen. Bernardus had slechts drie ‘kansen’ nodig om drie maal te scoren. Roac wist hier slechts twee doelpunten tegen over te stellen en verloor dus met 2-3. Freek Heemskerk wist na een 0-1 achterstand de gelijkmaker te produceren. Joost v/d Bosch dat deed zelfde bij een 1-2 achterstand. Bernardus wist in de laatste minuut in ondertal de winnende goal te maken.

Roac heeft dus wat goed te maken en zal vast en zeker ook in het achterhoofd houden  dat ze bij winst wellicht MMO kunnen meenemen de nacompetitie in. Want voor Roac geldt de gedachte “beter een goede buur dan een verre vriend.”

16-05-2010, 14.00 uur aan de Sweelincklaan te Haz. Rijndijk: Bernardus 1 – S.v. Roac 1
Overig programma 16-05-2010
MMO – Altior
DSO – NSV ’46
Zoetermeer – DOSR
Soccer Boys – Nicolaas Boys
Nieuwkoop – Floreant
Stompwijk’92  – Alkmania

 

Deel dit bericht

0 reacties op “Voorbeschouwingen S.v. ROAC 1 tijdens Jeugdolympiade”

  • jeroen schreef:

    Gaat zondag nix worden mannen, concentreer je maar op de na-competitie. Probeer heel te blijven tegen Bernardus. Kus Jeroen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!