Wederom cruciale winst voor s.v. ROAC 1 met oog op lijfsbehoud

Na de knappe en verrassende overwinning van ROAC vorige week bij Den Hoorn heeft ROAC hier in eigen huis een goed vervolg aan kunnen geven. Op het Hertogspark werd hoogvlieger Wippolder met 1-0 verslagen.

In zondag 2C spelen nog veel ploegen ergens om. Ook bij Wippolder is dat het geval. De Delftenaren stonden tweede in de derde periode, en een periodetitel betekent nacompetitie. Daarnaast wist Wippolder vorige week met een mannetje minder het sterke TOGB nog met 2-1 te verslaan. ROAC kon zijn borst nat maken.

Wie de wedstrijd heeft gezien heeft moeten concluderen dat Wippolder het gistermiddag niet waar kon maken. Dat het veel scorende Wippolder in de gehele wedstrijd geen fatsoenlijke kans wist af te dwingen zegt genoeg, al had dat natuurlijk ook te maken met de thuisploeg. ROAC speelde als een team en overal op het veld wist ROAC de duels te winnen. Ook in balbezit zag het veldspel er bij vlagen prima uit, al zal de neutrale toeschouwer het ongetwijfeld als een saaie eerste helft hebben ervaren. Want ROAC creëerde in de eerste helft ook maar twee kansen, maar die waren niet besteed aan Sam van der Geest.

Na rust veranderde er in eerste instantie niet zoveel aan het spelbeeld. Wel kwam ROAC met de schrik vrij toen Jeffrey de Haas onbedoeld doelman Bub Brugman in de problemen bracht met een mislukte terugspeelbal. De goalie wist echter redding te brengen. Na een minuut of twintig spelen begonnen beide teams meer risico’s te nemen, aangezien zowel ROAC als Wippolder niets zou opschieten met een gelijkspel.

Rond de 70e minuut kreeg Thijs van Seggelen twee 100% kansen nadat Martijn van Trigt zijn collega aanvaller in stelling bracht. Bij zijn eerste poging wist de goalie van Wippolder op fraaie wijze redding te brengen. Een paar minuten later bracht de paal redding voor de bezoekers. Wippolder kon ook tweemaal gevaarlijk worden vanuit een vrije trap, maar beide pogingen ging ruim over.

Vlak voor tijd sloeg ROAC alsnog toe. Rechtsback Jim van der Meer had een prachtpass in huis op invaller Djimmy Wagter. Wagter troefde de verdediger op snelheid af en wist daarna de goalie te omspelen. Voor leeg doel struikelde Wagter bijna over de bal, maar wist hij hem nog net breed te leggen op Van Trigt en bleek zijn inbreng dus doorslaggevend. Van Trigt kon vervolgens raak schieten en zijn ploeg drie punten schenken. Niet veel later werd er afgefloten en bleef het dus bij 1-0.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft ROAC directe handhaving in eigen hand. Volgende week wacht het cruciale duel tegen concurrent Teylingen. Een duel dat door beide ploegen als een absolute finale beschouwd mag worden om de nacompetitie te ontlopen.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jim van der Meer, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (80. Cedric den Dekker), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Loek van der Star (72. Djimmy Wagter), Martijn van Trigt.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!