Wederom een dure nederlaag voor geplaagd s.v. ROAC 1

Ook tegen concurrent KDO heeft ROAC geen resultaat kunnen boeken. De promovendus uit De Kwakel bleek iets gelukkiger na negentig minuten en mocht een 1-2-overwinning bijschrijven.

Het zijn voor tegenstanders gouden weken om tegen ROAC te spelen. Al weken kampen de Rippers met een waslijst aan afwezigen. Ook tegen KDO kon Hein Leliveld om verschillende redenen geen beroep doen op basiskrachten als Thijs van Seggelen, Floris Hupkes, Rudolf Bax en Sam van der Geest. Zodoende zaten er drie spelers van <19 bij de selectie en werd Bob Brugman weer eens van stal gehaald om dienst te doen als reserve doelman.

Het uitvallen van Freek Heemskerk na een klein half uur voetballen kon er ook nog wel bij. De aanvoerder kreeg een lompe tik van zijn tegenstander, waarna een ei meester maakte van zijn knie. ROAC keek toen overigens al tegen een 0-1-achterstand aan. Timo Kas had met een schot uit de tweede lijn de bezoekers op een 0-1-voorsprong gebracht. Het was in de eerste helft ook KDO, met de harde wind in de rug, wat het meeste druk zette. Maar voetballend was het van twee kanten zeer matig.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. ROAC kon nu meer drukken, gesteund door de wind. Omdat ROAC een achterstand recht wilde zetten ging het steeds meer risico’s nemen. KDO profiteerde op de counter bijna van de ruimte, maar Dammes van der Poel hield zijn ploeg in de race. De grootste kans voor ROAC kwam via Martijn van Trigt. Na een fantastische sprint bevond hij zich vrij voor de doelman, maar helaas voor Rippers kreeg Van Trigt het leer niet in het net.

In de 80e minuut leek KDO het duel definitief op slot te gooien. Na was Mathijs van Rijn wel trefzeker op de counter. Met een fraaie lob verschalkte hij Van der Poel: 0-2. Een minuut later werd het toch weer spannend. De ingevallen Wessel van der Poel, die ’s ochtends ook al met het tweede had gespeeld, zette met een kopbal de 1-2 op het virtuele scorebord. In de tien minuten die volgde zal menig supporter uit De Kwakel wat jaartjes ouder zijn geworden. De druk werd groter en groter, maar steeds weer wist doelman Jesper Oudshoorn de 2-2 te voorkomen. Zodoende was 1-2 ook de eindstand.

ROAC zakt enkele plaatsen op de ranglijst. Die tendens moet komende zondag gestopt worden op bezoek bij HVV. Alleen winst zal daar voor wat lucht zorgen. Maar voor het zover is, zal ROAC morgenavond eerst nog aantreden ten Die Haghe. Bij winst plaatst ROAC zich bij de laatste acht van het bekertoernooi. Dat zou een (nieuw) unicum wezen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk (27. Wessel van der Poel), Mitchel Boere, Jim van der Meer; Loek van As, Jeffrey de Haas, Cedric den Dekker; Loek van der Star (76. Koen de Haas), Dick Heemskerk, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!