Werelddoelpunt Rudolf Bax niet genoeg voor de drie punten bij GDA

ROAC heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen GDA in Loosduinen, Den Haag. Na negentig minuten voetbal hadden beide ploegen twee maal het net weten te vinden.

Voorafgaand aan het duel had Hein Leliveld al een puzzel op te lossen aangezien de trainer niet over een reserve doelman beschikte. Alle kandidaten waren geblesseerd, verhinderd of moesten zelf gelijktijdig voetballen. Zodoende besloot Bob Brugman zijn oud teamgenoten te hulp te schieten door plaats te nemen op de bank. Zijn inbreng bleek achteraf niet nodig.

Leliveld startte in Loosduinen zoals hoe hij ook de tweede helft tegen Teylingen was begonnen; met Dick Heemskerk in de spits en Loek van As weer op het middenveld. Het spelbeeld had veel weg van de wedstrijd tegen Teylingen, alhoewel ROAC nu zelf iets meer had in te brengen. GDA maakte echter het spel, maar kon Dammes van der Poel niet verontrusten met doelpogingen. Ook ROAC wist niet concreet te worden voor het vijandelijke doel.

Dat veranderde allemaal na rust. Rudolf Bax gaf in de 55e minuut het startsein met een absoluut wereldoelpunt. Bax onderschepte de bal rond de middenlijn, zag dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond, en mikte van een meter of vijftig strak raak. De bal spatte tegen de onderkantlat via de bodem in het dak van het doel: 0-1.

Ideaal voor ROAC om haar gewilde spelletje te gaan spelen, echter werd er roet in het eten gegooid. Want ROAC gaf in de tweede helft ook nauwelijks wat weg achterin. Des te groter was de teleurstelling toen GDA een penalty cadeau kreeg, er was minimaal contact. GDA pakte uiteraard gretig uit en zette de gelijkmaker op het bord.

Een minuut of tien later werd de domper nog groter. GDA zette een aanval op waarin tot twee keer toe de bal duidelijk met de arm werd gecontroleerd. Omdat er niet gefloten werd mocht GDA door en zette het de 2-1 op het scorebord. Enigszins gefrustreerd ging ROAC op zoek naar de gelijkmaker en deze kreeg het ook. Freek Heemskerk kon een afgemeten voorzet van Bax binnen tikken, ware het niet dat de voorstopper naar beneden werd getrokken. De bal ging weer op de stip en Thijs van Seggelen schoot raak: 2-2.

In de resterende tien minuten ging het spel op en neer, maar wist geen van beide ploegen het verschil te maken. ROAC nam een puntje mee bij GDA en dat is prima. Het geeft vertrouwen voor volgende week, wanneer ROAC weer een uitwedstrijd speelt. RKDEO is dan de tegenstander. Een tegenstander waar ROAC nog nooit van won.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As, Rudolf Bax; Loek van der Star (83. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk (70. Joost van den Bosch), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!