Zespuntenduel prooi voor s.v. ROAC 1

Na zes officiële wedstrijden op rij zonder overwinning heeft ROAC weer eens een driepunter binnengesleept. In een cruciaal duel bij HVV heeft ROAC dankzij een 0-4-overwinning zichzelf weer wat lucht verschaft richting de degradatiestreep.

De belangen waren duidelijk vooraf. Ook bij de gastheren, die beseften dat ze deze thuiswedstrijd moesten winnen om aansluiting te pakken met de brede middenmoot. Echter heeft HVV geen moment in de wedstrijd aanspraak kunnen maken op een positief resultaat.

Dat kwam deels doordat ROAC na een paar minuten spelen al op voorsprong kwam. Bij een corner werd Dick Heemskerk met twee armen naar de grond getrokken. Het gebeurde voor de neus van referee Verhoeve, die resoluut naar de stip wees. Een moedige beslissing, maar Verhoeve zou deze lijn doortrekken en de hele wedstrijd soortgelijke overtredingen bestraffen. Ongeacht de positie waar de overtreding werd gemaakt. Martijn van Trigt, afgelopen dinsdag nog geblesseerd voor het bekerduel met Die Haghe, schoot binnen: 0-1. HVV-goalie Daniel Voskamp zat in de goede hoek, maar het schot was hard en zuiver genoeg.

Tien minuten later wist ROAC de score te verdubbelen. Djimmy Wagter kon rekenen op een basisplaats en stond aan de basis van de 0-2. Op karakteristieke wijze kreeg Wagter tot drie keer toe de bal mee in de kluts en wist hij Dick Heemskerk te bereiken. De spits legde klaar voor Van Trigt die in de korte hoek raak trapte.

HVV probeerde op te bouwen, ondanks de slechte staat van het veld. Toch werd de lange bal niet geschuwd om de twee fysiek sterke spitsen te bereiken. Het leverde amper gevaar op, ook omdat Dammes van der Poel heerste in zijn doelgebied. Ook bij een vrije trap van Stefan Roos wist Van der Poel de bal op katachtige wijze de bal uit de kruising te tikken.

Na rust ging HVV meer drukken door wat tactische wijzigingen. In deze fase had ROAC het lastig, maar had het geluk dat de thuisploeg niet scherp bleek in de laatste fase van de aanval. In minuut 70 maakte ROAC een einde aan de wedstrijd door de 0-3 te maken. Van Trigt wist de bal te veroveren in de opbouw van de thuisploeg en stelde Dick Heemskerk in stelling. De spits schoot fraai raak in de kruising.

Alsof het nog niet genoeg was, deed Wagter in de slotfase nog een duit in het zakje met het maken van de 0-4. Met een harde poeier van een meter of twintig bracht hij Voskamp in verlegenheid. Via de handen van de goalie belandde de bal in het net. Daarmee beloonde Wagter zichzelf voor een prima wedstrijd en scoorde hij voor het eerst in de competitie dit seizoen.

Een welkome overwinning voor ROAC, wat hopelijk wat vertrouwen gaat geven. Komende zondag wacht kampioenskandidaat VUC voor de Rippers dus zal ROAC boven zichzelf uit moeten stijgen om wat moois neer te zetten.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (85. Loek van As), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Martijn van Trigt (87. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!