Zespuntenduel prooi voor s.v. ROAC 1

ROAC heeft het thuisduel tegen Alphen in drie punten weten om te zetten. Een cruciale overwinning, aangezien ROAC voorafgaand aan het duel slechts twee punten meer in bezit had dan Alphen. ROAC maakte het zichzelf lastig door het duel niet vroegtijdig op slot te gooien.

Alphen promoveerde afgelopen jaar uit de derde klasse en doet het dit jaar redelijk. De aanvallers van Alphen zijn tweede klassewaardig, alleen achterin geven ze te veel weg. Ook tegen ROAC zou dit tot uiting komen. De Rippers domineerde vrijwel het hele duel, hadden verreweg het meeste balbezit, maar kwamen wel op achterstand. Alphen profiteerde van matig ingrijpen in de Ripse defensie bij een diepe bal. Ricardo Bakker verslikte zich vervolgens in de steekpass en Rob de Lange zette de bezoekers met een geplaatste schuiver op 0-1.

Martijn van Trigt was snel dichtbij de gelijkmaker toen hij doelman De Vries omspeelde, maar zag zijn inzet nog van de doellijn worden gehaald door een Alphense verdediger. Ook de van een blessure teruggekeerde Sam van der Geest had pech toen zijn kopbal op de paal belandde. Op de counter kreeg Alphen ook nog een goede kans, maar Dammes van der Poel redde knap.

In de 30e minuut viel de 1-1 alsnog en dat was verdiend. Van der Geest profiteerde van slecht wegwerken bij Alphen achterin en kon binnenprikken. 1-1 bleek ook de ruststand.

Na de thee werd ROAC nog dominanter, beseffend dat alleen een overwinning vanmiddag bevredigend zou zijn. Het duurde lang voordat de voorsprong zou vallen, daarvoor had ROAC al verschillende goede mogelijkheden verprutst. Freek Heemskerk had zijn ploeg wel al op voorsprong gezet, maar de Alphense grensrechter had buitenspel geconstateerd. Referee Hollemans nam het signaal van zijn assistent over en keurde het doelpunt af. De videobeelden zullen uitwijzen of de grensrechter gelijk had. Een paar minuten later vlagde de assistent niet toen Hollemans een overduidelijke handsbal over het hoofd zag.

In de 75e was het Van der Geest die zijn tweede maakte. Een makkelijk gegeven vrije trap belandde in de kluts en Van der Geest reageerde attent: 2-1. In het kwartier dat volgde had ROAC het af moeten maken, omdat dat niet gebeurde bleef het spannend. Toch zou Alphen geen grote kans meer krijgen en kon ROAC drie punten bijschrijven.

ROAC haakt weer aan bij de brede middenmoot. Komende zondag staat de derby tegen DOSR op het programma. DOSR heeft twee punten meer dan de Rippers, maar derby’s blijven onvoorspelbaar. Hoe dan ook een zondag om naar uit te kijken.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Loek van As, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest (78. Wessel van der Poel); Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk, Martijn van Trigt (83. Joost van den Bosch).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!