Zure nederlaag bij de koploper voor s.v. ROAC 1

ROAC is er niet in geslaagd om te stunten bij Sporting Martinus. De thuisploeg won uiteindelijk met 3-1, maar de Rippers waren er na afloop van overtuigd dat zij daarmee te weinig hebben gekregen.

Want ROAC speelde in Amstelveen één van haar betere wedstrijden van het seizoen. Zonder Jay Koek, Wessel van der Poel en Loek van As (allen op skivakantie) startte ROAC scherp aan het duel. Al snel was duidelijk dat Sporting Martinus moeite had met de ruimte achter de verdediging. Met Bart Hogenboom die veelal die ruimtes indook had ROAC een wapen in huis. Het was ook Hogenboom die op die manier oog-in-oog kwam met de goalie, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd. Even daarvoor was ROAC goed weggekomen toen Mitchel Boere tot tweemaal toe redding bracht op doellijn in een spectaculaire srimmage.

Na een klein half uur kwam ROAC op voorsprong. Thijs van Seggelen bracht een corner scherp in en deze werd door een Amstelvener in zijn eigen doel verlengd: 0-1. Een stunt leek in de maak, maar zeven minuten later zag de wereld er alweer minder rooskleurig uit. De spits van Sporting Martinus kon namelijk vogelvrij de 1-1 binnen tikken uit een voorzet. De reden dat hij vogelvrij stond was omdat hij even daarvoor zijn directe tegenstander Freek Heemskerk (per ongeluk) had gevloerd. Een overduidelijke overtreding, waar de spits zich ook voor verontschuldigde, maar helaas voor ROAC zou de scheids het doelpunt ‘gewoon’ toekennen.

Net na rust zou ROAC zichzelf in de voet schieten door in meerdere linies slecht in te grijpen waardoor de linksbuiten de 2-1 kon aantekenen. Al snel had ROAC de stond gelijk moeten trekken. Djimmy Wagter schoot echter net voorlangs toen hij vrij voor de doelman verscheen. Naarmate het duel vorderde ging ROAC oppertunisticher spelen. De thuisploeg zou van afstand nog een keer de paal raken, maar ook ROAC zou in korte tijd tweemaal de paal raken. Eerst was het de doelman die de bal niet goed onder controle kreeg en hulp kreeg van het houtwerk, vervolgens wilde een teamgenoot de bal wegwerken en deed dit tegen diezelfde paal. Verder zou Sam van der Geest de doelman nog tot een redding dwingen en was Wagter met een knap schot van afstand ook nog dichtbij een doelpunt.

ROAC zou alles geven om de verdiende gelijkmaker af te dwingen, maar het mocht niet zo zijn. In de 94e minuut zou Sporting Martinus aan alle twijfel een einde maken door op de counter de 3-1 te maken. Er had meer ingezeten voor ROAC dan deze nederlaag, maar het mocht niet zo zijn helaas. ROAC staat de komende twee weken stil en mag daarna op bezoek in Langeraar.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Djordy Strijk (80. Jay Helvensteijn); Djimmy Wagter (70. Kevin de Jong), Matty van Benten, Thijs van Seggelen, Steef Wortman (70. Koen van Klink); Sam van der Geest, Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!